manukahonning.no
  • Manukahonning.no
    • Om Oss >
      • Bakgrunn
      • Tilbakeblikk
  • Bedriftskunder
  • Medisinsk honning
    • Medisinsk honning
    • Virkning og forskning
    • Vanskelig helende sår
    • Kasus
    • Referanser sårbrosjyre
    • Publikasjoner fra 1963 - 2017
  • Hudpleieprodukter
    • Apicare Hudpleie
    • Viktige ingredienser
    • Apicares mangeårige historie
    • Bier FAQ
  • Nettbutikk
Antibiotikaresistente bakterier
Desember 2015
Antibiotikaresistens
File Size: 892 kb
File Type: pdf
Download File

Antibiotika er stoffer som brukes til behandling av infeksjoner for å hemme eller ødelegge mikrobene som forårsaker sykdom. Antibiotikaresistens er den egenskap ved mikrober at de er motstansdyktige mot virkningen av antibiotika. Utvikling og spredning av antibiotikaresistens er en alvorlig trussel mot all behandling av infeksjonssykdommer.

Derfor er det viktig å begrense unødvendig bruk av antibiotika for å hindre spredning av antibiotikaresistente bakterier (1)
Bilde

– Vi må forstå at det er et folkehelseproblem

Det skrives ut flere resepter på antibiotika nå enn tidligere, og travle leger forskriver dobbelt så mye antibiotika som andre leger. Antibiotikasenteret er bekymret for utviklingen og mener trenden må snu (2)


Honning knekker resistente bakterier

Honning kan være et effektivt middel i sår mot bakterier som er resistente mot antibiotika.

En studie av manuka-honning fra New Zealand viser at den kan forstyrre veksten av bakteriene på flere forskjellige måter, og til og med reversere antibiotikaresistens.

Forskerne har undersøkt honningens virkning på tre typer bakterier som er kjent for å infisere sår: Pseudomonas aeruginosa, gruppe A-streptokokker og meticillin-resistent Staphylococcus aureus (MRSA).

For de to første typene viser det seg at honningen kan hindre bakterienes evne til å feste seg til vev. For MRSA viser forsøkene at honningen kan gjøre bakteriene mer følsomme overfor antibiotika som oxacillin – og altså reversere antibiotikaresistens, ifølge en pressemelding fra Society for General Microbiology.  

Forsker Rose Cooper ved University of Wales Institute Cardiff presenterte disse funnene under høstmøtet i Society for General Microbiology ved University of Nottingham i Storbritannia.

 Forskning.no 7.5.2011


Healing honey
Society for General Microbiology
Microbe talk 2012

Sarah Maddocks snakker om manukahonning og om sitt arbeid på Cardiff Metropoltan Universitetet .  


"Manukahonning kan brukes sammen med antibiotikabehandling for å behandle sårinfeksjoner" .


MRSA
Bilde
Smittet av multiresistente bakterier - Jeg ville ikke leve 
VG+ 2015-07-15
Picture
Staphylococcus aureus (MRSA) bacteria
Honning penetrerer biofilmer og dreper antibiotikaresistente bakterier som typisk er assosiert med kroniske sår (MRSA, methicillin-resistent Staphylococcus epidermidis, Klebsiella pneumonia og P. aeruginosa (3)

English

Antibiotic  Resistant  Bacteria

Honey as a wound care treatment has been known for many years. In the 1960’s and 1970’s it became less popular because of the era of modern antibiotic medicine.

The rapid development and spread of antibiotic resistance among microorganisms contributes significantly to infections that are among the leading causes of death, worldwide. 

Today, most bacteria that cause infection in hospitals are resistant to one or more antibiotics.   

Manuka Honey  is on the way back into the medical community as a respected method of treatment for all types of wounds, but there is a common misconception that there is little evidence to support its use. The truth is in fact there is far more clinical evidence for the effectiveness of honey than there is for the myriad of modern wound dressings, which are heavily advertised, and on the marked today. 

When using honey, the possibilities are great in preventing wound infections, reducing bio burden and breaking though biofilm in chronic wounds.
World Health Organization
Antimicrobial resistance Fact sheet N°194
Updated April 2014


WHO’s 2014 report on global surveillance of antimicrobial resistance reveals that antibiotic resistance is no longer a prediction for the future; it is happening right now, across the world, and is putting at risk the ability to treat common infections in the community and hospitals. Without urgent, coordinated action, the world is heading towards a post-antibiotic era, in which common infections and minor injuries, which have been treatable for decades, can once again kill.


1. Universitetssykehuset Nord-Norge HFAvdeling for mikrobiologi og smittevern
NORM - Norsk overvåkingssystem for antibiotika-resistens hos mikrober


2. Publisert 18.11.2013,HELSE OG LIVSSTIL


Bilde
3.
3. Merckoll P, Jonassen TO, Vad ME et al. Bacteria, biofilm and honey: a study of the effects of honey on 'planktonic' and biofilm-embedded chronic wound bacteria. Scand J Infect Dis 2009; 41: 341-7.

Picture
Nasjonal strategi infeksjoner-antibiotikaresistens
DEPARTEMENTENE 2012

Picture
A review on Honeys antibacterial properties
Said F. Fakhri Harun Kucukyildiz Shirin Ishaque , A review on Honeys antibacterial properties,  Molecular biology Roskilde University 2013-05-27 
Bli medlem av manukahonning.no for mer informasjon og publikasjoner 

    Web: www.manukahonning.no
Facebook: manukahonning.no
Telefon: +47 45 88 48 76

post@manukahonning.no

  • Manukahonning.no
    • Om Oss >
      • Bakgrunn
      • Tilbakeblikk
  • Bedriftskunder
  • Medisinsk honning
    • Medisinsk honning
    • Virkning og forskning
    • Vanskelig helende sår
    • Kasus
    • Referanser sårbrosjyre
    • Publikasjoner fra 1963 - 2017
  • Hudpleieprodukter
    • Apicare Hudpleie
    • Viktige ingredienser
    • Apicares mangeårige historie
    • Bier FAQ
  • Nettbutikk